12 Kasım 2008 Çarşamba
Starman: Sins of the Father (Vol. 1)

James Robinson , yeni tanıştığım bir yazar. Okuduğum ilk kitabı Starman , hatta en ünlüsü de. Adını geçmiş zaman içerisinde orada ve burada duyduğum bir çizgiroman ve aynı zamanda , en son okuduğum. Kitaba bayıldım. Güzel insan Mike Allred'in önsözüyle gazlandıktan sonra (ki kendisi Starman'in "tarih boyunca yazılmış en iyi superhero kitabı" olduğunu iddia ediyor en mütevazı haliyle) , ayrı bir gözle başlıyorsunuz hikayeye. Normalde önsözleri sevmem , bir başka kitabın önsözünden araklayacağım üzere , önsözler genellikle heyecanla eline aldığın kitabı "spoile" eden paragraflar topluluğundan öte bir şey değil. Aslında tam bu noktada , blog'umuzun Ayın Kapağı kısmına benim fotoğrafımın konması gerekiyor. İnanılmaz bir hikaye , sürükleyici anlatım ve Tony Harris'in neden olduğunu anlayamadığım şekilde kendisine hasta eden çizgileri.

İlk Starman Ted Knight artık yaşlanmış ve yerine iki oğlundan biri , David Knight , bakıyor. Yeni kostümlü o yani. Ancak David'in bir suikast sonucu ölmesi işleri karıştırıyor ve DC evreninde Amerika'nın en güvenli şehri olarak gösterilen Opal City'de kıyamet başlıyor. Baba Ted Knight'ın en büyük düşmanlarından The Mist'in o çok sevdiği şehrine saldırması üzerine , ailede hep geri plana itilen diğer oğul , Jack Knight , alıyor eline Cosmic Rod'unu ve şehri kurtarmaya çalışıyor , "ve olaylar gelişiyor"...

1994-2001 yılları arası basılmış bir seri Starman , ve DC'nin kilometre taşlarından. İlk kitabı Sins Of The Father , 5 Eisner ödüllü. Tek beğenmediğim nokta bazı sayıların illa 24 sayfa kuralına uyma uğruna bir anda bitivermesi ve birçok yerinin sığdırma kaygısına kırpıldığı hissiyatı. Must-read diyorum , entry'yi noktalıyorum.

Yazar: James Robinson
Çizer:
Tony Harris
Yayıncı:
DC Comics
Puan:

Etiketler: , ,

 
08:16 sularında cogito yazdı çizdi | Permatik |


0 Comments: